bannerwebsite kleiner

Dieet bij sportVoor iedere sporter begint de voeding met een gezonde basisvoeding, de onderste laag van de piramide. Sport je op recreatief niveau, dan is een gezonde basisvoeding vaak voldoende. Of je nou sport voor je plezier, om fit te blijven, sterker te worden of af te vallen; Het fundament is de goede basisvoeding .  

Een gezonde basisvoeding levert voor je lichaam alle voedingsstoffen die je het nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer je de basisvoeding in orde hebt, is een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Wil je meer? Je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan is waarschijnlijk de basisvoeding alleen niet voldoende en kan je de basis aanvullen met een goede sportvoeding. We kijken naar producten uit de middelste laag van de piramide: de sportspecifieke voeding. Dit zijn sportdranken, sportrepen of sportgels die rondom een training of inspanning genomen kunnen worden, afhankelijk van de soort, de intensiteit en de duur van de inspanning. 

De klok is een nieuw onderdeel in deze laag, want hier geldt: timing is belangrijk! Het moment van de inname van extra vocht of voedingstoffen heeft grote invloed op het herstel van spieren en koolhydraatvoorraden en op het voorkomen van uitdroging.

Voor topsporters kunnen sportsupplementen prestatiebevorderend werken, mits ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid en niet op de dopinglijst staan. 
Supplementen vormen het allerlaatste stapje om je prestatie te verbeteren, en her zijn heel veel supplementen op de markt die domweg niets doen. Soms kan er ondanks een goede basisvoeding een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, zoals aan ijzer of vitamine D. 

Het gebruik van supplementen is dan een mogelijkheid, waarbij het raadzaam is dit te overleggen met onze sportdiëtist.

 

 
Winkelwagen1363549495-ideal2.jpg
Zoeken

www.mijndieetpagina.nl
webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop